luni, 11 februarie 2013

Despre singuratate...

Singuratate...de ce multi oameni fug de singuratate? De ce multi se sperie doar cand aud acest cuvant? De ce? Poate pentru ca multora le este frica sa ramana o perioada doar cu ei insisi, unii pentru ca nu se cunosc, altii poate pentru ca se cunosc prea bine. Se spune despre oameni ca, in functie de modul in care isi iau energia pentru a merge mai departe, se impart in introvertiti si extrovertiti...asta insemnand ca eu sunt un om introvertit! Ma bucur de fiecare moment petrecut cu mine insami, ma bucur ca am timp sa discut cu mine, sa-mi inteleg gandurile si fiecare traire. Ma bucur ca am ocazia sa ma cunosc mai bine, sa stau si sa ma intreb "Dar tu, tu cum te mai simti?". Petrec in liniste fiecare moment de singuratate, in care pot medita, in care nu ma mai gandesc la nimeni, ci doar la mine...momentele in care incerc sa inteleg ce si de ce am facut, si ce pot face pe viitor pentru a-mi repara greselile...momentele in care ma critic si ma cert pe mine insami, dar in care ma si imbarbatez si ma ajut sa ma ridic, spunandu-mi "hai, ca nu esti singura!".
Desi am fost si sunt cel mai aspru judecator al meu, nu imi este frica sa raman doar cu mine...pentru ca, pana la urma, in viata poti pierde orice si pe oricine, dar niciodata nu te vei pierde pe tine. Esti cel mai bun prieten al tau, cel care nu te va lasa niciodata singur, nici la bine, nici la rau!
De aceea, oricate greseli ai facut pana acum, da-ti o sansa de a te ierta, de a-ti schimba parerea in bine despre propria persoana, de a te ajuta sa te ridici singur. Este poate cel mai bun lucru pe care il poti face tu pentru tine...sa te impaci cu tine insuti, sa te ierti si sa pornesti din nou la drum, de data asta mai puternic si mai increzator in persoana ta...pentru ca nici tu nu iti cunosti cu adevarat potentialul, pentru ca un om care are incredere in el si stie unde vrea sa ajunga, nu are limite, si poate realiza ceea ce pentru altii pare imposibil.
De aceea, acorda-ti timp sa discuti cu propria persoana, sa iti intelegi inima cu adevarat si sa te bucuri de acele momente pe care altii le numesc "momente de singuratate"..dar aminteste-ti ca niciodata nu esti singur, atata timp cat gasesti in tine un prieten adevarat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu